Skip to content Skip to footer

Boekhandel Tiny Stories

Heyhey, ik ben Natali, de oprichtster van Tiny Stories. Van kleins af kon je me steeds vinden met mijn neus in de boeken en dit is nog niet veranderd. Boeken zijn voor mij pure magie en maken mijn leven zoveel gezelliger en rijker. Ik ben van opleiding orthopedagoge en heb vele jaren in het buitengewoon onderwijs gewerkt vooraleer ik de sprong heb gemaakt naar mijn eigen boekenwinkel.

 
 

Met Tiny Stories wil ik een warme, inclusieve en creatieve plek creëren waar alle lezers zich welkom voelen, zich weerspiegeld zien in onze boeken en goesting krijgen om in de wondere wereld van het boek te duiken. De boeken in ons aanbod zijn dan ook zeer bewust gekozen: boeken die opvallen, verwonderen en inspireren door de inhoud, genuanceerde personages, originaliteit, kwaliteit, illustraties,… geven we bij ons in de winkel en tijdens onze workshops graag een plaatsje in de schijnwerpers.

 

Waarom (voor)lezen?

Voor kinderen is (voor)lezen een magisch moment dat hun verbeelding prikkelt en cultiveert een liefde voor verhalen en versterkt de band met de persoon die voorleest, zorgt voor fijne herinneringen en bevordert het gevoel van geborgenheid.  Ik geloof in de kracht van boeken en verhalen en ben ervan overtuigd dat (voor)lezen de beste manier is om verbeelding, empathie en een wijde kijk op de wereld te laten ontkiemen bij lezers van alle leeftijden waardoor we niet enkel groeien als lezers maar ook als mens. 

Waarom inclusieve boeken?

Ik geloof in de kracht van inclusie: een samenleving waar iedereen zich gezien en gehoord voelt, is een rijkere samenleving. Door boeken aan te bieden die diverse perspectieven en ervaringen weerspiegelen, wil ik met Tiny Stories bijdragen aan een wereld waarin verschillen worden gevierd. Inclusieve boeken openen deuren naar nieuwe werelden en geeft lezers de kans  om zich te verplaatsen in de leefwereld van anderen. Het leert ons over de waarde van diversiteit en het belang van acceptatie, helpt vooroordelen te verminderen en begrip te vergroten. Uiteindelijk gaat het over verbinding en het zien en voelen van de gemeenschappelijke menselijkheid die we allemaal delen.

Dus laat ons samen de wereld ontdekken en beter maken, one book at a time! 

 

Go to Top